Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

Gustavsbergs IF FK

0 - 3
Farstaborg 1
16 augusti 2017
20:00

Högalids IF

Referat

Referat: Gustavsbergs IF FK - Högalids IF

Så positivt fel man kan ha. Jag hade tänkt mig att vi skulle bli manglade av dom fysiskt överlägsna Gustavsbergarna på en liten och långsam gräsplan. Men oj vad fel jag hade. Våra små spelare i form av framförallt Enok och Erik som gjorde livet surt för bönderna, med sitt energiska och orädda spel när bönderna hade bollen. Vi störde bönderna i deras uppspel så att dom inte fick prickskjuta på sina duktiga och tunga forwards. När bollen kom upp på dom så var ofta Enok eller Erik där och störde. Men spelet gick i ett högt tempo, med smällar åt båda hållen och det var väldigt jämnt i början av matchen. Det kunde rinna in en boll i vilken kasse som helst kändes det som. Så vilken befrielse när Erik kunde sätta dit den med en spark ur den högre skolan inom straffområdet, vilket härligt tekniskt nummer. Kappa vart tvungen att fråga var det verkligen Erik, ja självklart vart svaret. Sammantaget målet, som en djävla ettermyra på bönderna, bra löpningar som renderade ett skott i stolpen bland annat, efter ett utmärkt förspel av Simpan, tekniska högklassiga nummer och en kondition som en urtidsmänniska. Erik, detta renderar i utmärkelsen matchens lirare, i stor konkurrens med Enok, Felix och Olle som vanligt. Det är faktiskt lite jobbigt att komma ut på landet, för våra spelare, är inte direkt vana vid gräs och alla konstiga lukter. Så Robbin fick en allergisk chock i halsen av alla konstigheter ute på landet och fick utgå efter ca 20 minuter och Messi in. Tacka vet jag asfalt och betong. Halvleken fortsatte ungefär likadant om man undantar sista minuten på halvleken där bönderna fick ner oss i ordentlig brygga. Men sammantaget sett över halvleken så avspeglade nog ett måls ledning i Högans favör, spelet rätt så bra.
Det som oroade inför andra halvlek var böndernas fasta situationer, där dom var verkligt farliga med sin längd och fysik. För oss Högalidare var det märkligt att se Garre stå kvar defensivt när dom hade farliga frisparkslägen, dom var ju tvungna att få in en kasse bakom den utmärkta nollan Filmhen. Jag tycker Filmhen höjt sig rejält från förra året och då var han ändå en av dom bästa i Högan. Det känns inte lika livsfarligt längre, när luftpastejer kommer in i straffområdet. Det kan också bero på att vårat markeringsspel fungerar lite bättre, att vi inte alltid bara stirrar boll och låter motståndarna springa fritt innanför straffområdet och då blir det lättare för Filmhen. Bönderna var inte ofarliga, men vi fortsatte att stå upp bra mot dom. Det märktes på er att den här matchen skulle vi bara vinna. Alla tog sitt ansvar på planen, gjorde det svårt för Bönderna när dom hade bollen och vi skötte markeringsspelet bra på mittfältet, när dom försökte med sina skarvbollar upp på sina toppar. Där vann vi matchen. Jag tycker att vi låg närmare två noll än ett ett när Olle fick ett bra läge innanför straffområdet. Det som kändes så underbart med målet var att Olle koncentrerade sig på att slå in bollen i burgaveln, istället för att lägga fokus på målisen och kruta på för kung och fosterland. I nio av tio fall träffar man målisen då och så säger man vilken bra målis. Gör som Olle, titta på nätmaskorna inte på målisen när ni skjuter mot mål och det behöver inte alltid vara mörsare. När Messi kunde slå in tre noll väldigt behärskat på grund av en bjudning från Bönderna, så kunde jag slappna av helt och hållet. Bönderna hade en del bra lägen efter det till reducering. Men Filmhen hade bestämt sig för att det skulle bli en nolla i målprotokollet för Bönderna och stod för en hel del jätteräddningar på skott utifrån. Det här gjorde vi väldigt bra, även om differensen på tre mål, med tanke på spel och chanser vart något mål för stort.
Jag snackade med Linkan efter matchen, Mr Gustavsberg matrialaren. Han gratulerade oss för vinsten och tyckte att vi gjorde ett eget mål och det var Eriks ett noll mål. Resten ansåg han var rena bjudningar från Gustavsberg och dom kom inte till på Högans bra spel. Jag tänkte, det där känner jag igen när vi förlorat. Tänk om han hade markerat eller att han inte hade slagit en indianare och så vidare. Jag skrev med flit Han och inte hen, För i den här matchen visade ni inte upp något Hen spel, utan det syntes verkligen att Han var ute på planen. Härligt grabbar fortsätt så.
Med vänlig hälsning 99:an.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Erik Lundh 1 1 1 0 0 2
Olle Siösteen 1 1 1 1 0 2
Messaye Aberra 1 1 0 0 0 1
Robin Castillo 1 0 1 0 0 1
Fredrik Greiff 1 0 0 0 0 0
Nils Sjösten 1 0 0 0 0 0
Shane Riley 1 0 0 0 0 0
Simon Rosenberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Anders Filhm 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 11 jun 2017, 16:00 Högalids IF - Gustavsbergs IF FK 2 - 1